DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013/14

Zdraví potomků

Nexie byla s paničkou u veterináře, kde podstoupil rentgen. Snímky posoudil MVDr. Ekr. A z výsledku máme ohromnou radost, a tímto oznamujeme, že: 

Ailin z Keblických strání je DKK 0/0, DLK 0/0, OCD negativní,
spondylóza - negativní(neoficiálně)

Zdraví potomků

Atík byl s paničkou u veterináře, kde podstoupil rentgen. Snímky zhodnotil MVDr. Ekr. A z výsledku máme ohromnou radost, a tímto oznamujeme, že: 

Athos z Keblických strání je DKK 0/0, DLK 0/0, OCD negativní

Úspěchy potomků

Nexie

        - MVP Letňany - V1, CAJC
        - MVP LetňanyV1, CAJC a BOJ (nejlepší mladý pes plemene)
                - posudek: Velmi pěkná představitelka plemene, pěkně utvářená hlava výborně vyjadřuje pohlaví, báječná kostra, pohyb, ovladatelnost výborná
        - Speciální výstava BOC - V3 (z 9)
        - Národní výstava psů - VD
        - Evropská výstava psů - (z 22)

Atík

    složena zkouška ZOP
    složena zkouška OBZ

     složeny zkouška ZZO       

 

Vyšetření v optigenu

Nechala jsem Kalinku otestovat na DNA CEA do optigenu. A nedávno mi přišel naprosto senzační výsledek.

Colii od Stříbřeckých rybníků - DNA CEA - normal!!

Sraz celého vrhu A

Dne 5.10. jsme svolali sraz vrhu A. Měla jsem obrovskou radost, že dorazili úplně všichni - Athos, Ailin, Apokalypsa, Amaizee, Arés i taťka Badík. Společně jsme strávili moc příjemné chvilky. Něco nového jsme se přiučili z dogfrisbee, výstav, agility nebo třeba dogdancingu a také jsme si zasoutěžili v netradičních disciplínách. Kalinka zde obdržela 2.místo a to závodila s Evou (přítelkyní Jakuba od Apinky, se kterou se viděli poprvé).

Tak snad se zase v celém počtu sejdeme příští rok!  

Všechny fotky naleznete v galerii ZDE

 

Kali a ovečky

Začali jsme s Kalinkou pravidelně trénovat pasení. Už to není ta nevybouřená střela, co pouze šílené běhá kolem stáda a snaží se za každou cenu do nějaké ovce štípnout. Velice se zklidnila a už moc hezky vnímá, co po ní chci. Na posledním tréninku dokonce se mnou vyvedla ovce z ohrady. 

 
- novější video                                                                            - starší video

Úspěchy potomků

Nexie     - MVP Mladá Boleslav - V2 (posudeksprávné tělo, velmi hezká samičí hlava, velmi dobrý krk a horní linie, pevná záď, velmi dobrá v pohybu, správná struktura srsti)
                - České Budějovice - V
             - klubová výstava BCCCZ - V3 (pátek), VD (sobota)

                - krajská výstava Rybníky - V1/2, vítěz třídy mladých
             - klubová výstava KCHMPP - V2

Atík       - České Budějovice - V2
             - klubová výstava BCCCZ - VD
             - klubová výstava KCHMPP V1, CAJC, BOJ (nejlepší mladý pes)

 

Štěňátka oslavila 1.rok života!

Dnes je to přesně rok, od doby co na svět vykouklo 5 nádherných miminek - Athos, Apokalypsa, Ailin, Amaizee a Arés. Během toho roku z nich vyrostli nádherní a šikovní psi. Se svými páníčky si spolu užívají každou vteřinu života. A tak jim z celého srdce přejeme ať jsou hlavně zdraví, mají své milující rodiny, užívají si vše (ať už agility, výstavy či jen procházky po boku páníčků) a hlavně ať je tohle všechno doprovází celý jejich, doufejme co nejdelší, psí život! 

!!!Všechno nejlepší naši prckové!!!

    

Šikovná štěňátka

    - Ailin (Nexie) a Athos se zúčastnili výcvikového tábora, kde si vyzkoušeli agility, coursing a obrany. Do všeho šli naplno a opravdu je to bavilo. Nexie se nejvíce našla v obranách. A Atík zase válí v Agility ale v obranách byl také jako machr. A dle slov figuranta z obou budou opravdu šikovní obranářští psi. 

    - A Nexie si na závodech v kategorii štěňat při LVT v Lounech vyběhala 3.místo

    Prostě jsou všichni úžasní a šikovní!

Úspěchy potomků

    - Ailin (Nexie) se zúčastnila NVP v Mladé Boleslavi a po dlouhém rozhodování paní rozhodčí nakonec dostala hodnocení V3

    - Amaizee závodila v dogtrekingu a došli si pro 3.místo

Paseme, paseme...

    - Vydali jsme se s Kalinkou na náš první trénink pasení ovcí. Musím se přiznat, že jsem vůbec netušila jak to bude vypadat. Kali u ovcí nikdy nebyla a co potom já. Ale dopadlo to nad mé očekávání. Kalinku to opravdu velmi bavilo, bylo na ní vidět to nadšení z práce. Máme ale co trénovat, protože Kalinku momentálně nejvíce baví ovečky prohánět a štěkat na ně. Ke konci tréninku však už pásla moc hezky. Takže tréninky budeme opakovat a pokusíme se někdy v budoucnu složit zkoušku ZVOP, a kdo ví třeba i nějakou vyšší. 

 

    - Ani Nexie se nenechala zahanbit a pravidelně jezdí pást se zkušenými ovčáky. Už jí to jde velmi dobře a v nejbližší době se pokusí složit zkoušku ZVOP. 

 

Úspěšné složení zkoušky!

    - Přihlásila jsem Kali na zkoušku z DD F1. A podařilo se nám ji úspěšně složit. Kalinka tedy nepředvedla úplně to, co jsem chtěla a moje nervozita tomu také moc nepomohla ale i tak se povedlo. 

    - Na zkoušku byla přihlášena také naše odchovankyně Ailin (Nexie) a také si složila zkoušku F1!

Aktualizace

    - Začali jsme se s Kalinkou připravovat na zkoušku DogDancingu F1, a na zkoušku Obedience OBZ. Musím přiznat, že triky z DD jí baví značně víc. Tak uvidíme zda se nám ty zkoušky podaří splnit. Také bych se ráda s Kali zúčastnila zkoušky canisterapeutického psa. Za poslední dobu jsme se setkali se 2 našimi potomky - Athosem a Ailin. A Kalinka si užila svoje "prázdniny" u kamarádky Jany s Májenkou. 

  

Athos z Keblických strání

    Atík se zúčastnil neoficiálních závodů Hopsání pod Radobýlem s jiným psovodem. Běhal v kategorii štěňátek. A běhal opravdu moc hezky, a rychle. 
    1.běh - 2.místo
    2.běh - 1.chyba - ?
    SOUČET - 3.místo
    Tuneliáda - 3.nejrychlejší čas! (štěňata+začátečníci)

Ailin z Keblických strání

    Nexie byla na NVP v Klatovech. A odvezla si známku V4.

Zprávy od Apokalypsy

    - Podle slov páníčka Kuby je Apka stále pořád skvělá, dělá nám radost každý den... Z čehož máme opravdu radost! A vyrostla z ní moc krásná fenečka. 

Další úspěchy potomků

Jsme na všechna naše štěňátka neskutečně hrdí. Dokonce 24.5. jsme viděli hned 3 z nich (Amaiziee, Ailin, Athose) i jejich tatínka. Vyrostli z nich opravdu krásní a šikovní psi. 

Amazí - začala hárat, a začali s páníčkem trénovat na Agility a Dogtreking.

Nexie - se zúčastnila několika výstav

    MVP Litoměřice - V (z 11 fen)
        posudek: 9.měsíční fena odpovídající věku, hlava ve vývoji, nůžkový skus, výborná krční linie, hrudník odpovídá věku, ocas správně nasazen, lehce klenutá záď, prostorový pohyb

    speciální výstava BCCCZ - VN2, páry (s Atíkem) 2.místo
        posudek8 měsíční fena, správného formátu i se správně formovanou hlavou, ucho standardní, správný krk, standardní hřbet i záď, ocas by mohl být lépe nesen, správná přední fronta, standardní úhlení s průměrným pohybem, výborná kvalita i délka srsti, modrobílé zbarvení, pěkně předvedená

    MVP Praha - 
        posudekSe zřetelem na věk je dobře vyvinutá, dobrý chrup, dobrá typická hlava, dobrá přední část trupu, dobře hluboký hrudník, délka trupu je dobrá, dobrá hřbetní linie,skutečně dobrý pohyb, dobrá kondice srsti

Atík - dařilo se mu nejen na výstavách ale také na agility parkuru

    MVP Litoměřice - V3
        posudek

    speciální výstava BCCCZ - VN2, páry (s Nexie) 2.místo
        posudek8 měsíční modrobílý pes, s delším méně výrazným stopem, ucho standardní, oko by mohlo mít lepší tvar, nůžkový skus, pěkný krk, předhrudí se dosud utváří, správná hloubka hrudníku, volnější lokty, dosud měkčí ve hřbetě, vytočené tlapy hrudních končetin, průměrné úhlení a pohyb, standardní záď, ocas by měl být lépe nesen, správná struktura, délka i zbarvení srsti

    Neoficiální agility závody Brandýs - 1.místo, 2.místo - součet 2.místo

Úspěchy odchovanců

Nexie se velmi daří na výstavách a doposud si z nich odnesla známky 2x VN1 a VN3

Athos se dnes zúčastnil jeho prvních neoficiálních závodů v agility. Ve štěněcím běhu si vyběhal 3.místo a ve hře spolu s jeho parťačkou 1.místo ze 40 dvojic!!! Běžel jako vítr! 

Amazí se zúčastnila s páníčkem minidogtrekingu. A došli si pro 1.místo!!!

  

 

Novinky ze světa štěňátek

Ailin "Nexie" - Strašně nám nabrala chlupy, stal se z ní pořádný medvídek. Zúčastnila se taky pár výstav, kde posbírala moc hezká ocenění a posudky. Taky byli prvně u oveček s i přesto že první reakce nebyla nic moc tak se nakonec domluvili. Začíná také pomalu trénovat agility. Zpočátku chtěla Nexie spíše dělat cokoliv jiného než probíhat tunýlky ale teď už je v nich jako doma. (všechny informace u ní na stránkách)

  

Athos - Atík si taky vyzkoušel pár výstav, a to především po boku sestřičky Nexie jako pár. Začíná také agilitit. (Více o něm na jeho stránkách)


foto: Ivana Vošahlíková

Amaiziee - Také se nenechala zahanbit a začala navštěvovat tréninky agility. Doma si také hrají s frisbeem, které ji hrozně baví. Plánují také do budoucna návštěvu oveček, protože na pasení vypadá jako zrozená. Do domácnosti jí přibyl kamarád kocour, kterého čas od času pase. 

  

Arés "Arnie" - Začali navštěvovat cvičák. Arnie je domácí zlatíčko, hrozně rád chodí na procházky a je to pořádný čertík. I po dlouhém výletě si chce neustále hrát. No je to miláček. 

  

Apokalypsa 

  
 

Společná procházka s potomky

    - 2.2. jsme si vyrazili do zámeckého parku do Veltrus. Společně s námi tam byl Ondřej s Amazí, Jana s Badíkem a Atíkem, Míša s Nexie a Jana s tetou Májkou. Všechna štěňátka nám nějak povyrostla. Rostou z nich opravu krásní pejsci a hlavně hrozně šikovní! S páničky jsme probrali spoustu důležitých věcí a asi po 4 hodinách jsme se museli rozloučit a každý se vydal svou cestou.
   Bohužel nepřálo počasí a tak fotky opravdu nestojí moc za to ale jsou na nich naše dětičky! 

všechny fotky z procházky ZDE

  

Novinky 2014

    - Atík s Nexie se 4.ledna zúčastnili jejich první výstavy a to NVP v Brně. Oba dva se moc líbili ale v kruzích byli nejmladší a tak na výhru zas až tolik šancí neměli. I přesto oba dostali moc hezké posudky. 

    Athos - 4,5 měsíční pes dobře vyvinutý, pěkná hlava, pevný hřbet, hluboký hrudník, dobré předhrudí, dobře zaúhlený, pěkný pohyb... 
   Ailin - 4,5 měsíční fenka s pěknou hlavou, pevný hřbet, výborný hrudník, pěkný pohyb

    - k tomu se ještě pokusili o zabodování jako pár. Bohužel ani tam se jim nepodařilo dobýt vyšší post. Ale rozhodčímu se moc líbili a společně dokázali i diváky pobavit laugh

    - A také máme nové fotky!!

   
Arnie
                                                                    Atík                                                            Nexie

    
Maizee                                                  Atík s Nexie - NVP Brno

 

 

Nové fotky

    - Štěňátkům už jsou 4.měsíce!! 

  
                  Maizee                                             Atík                                                        Nexie
 

Kalinka je v kalendáři

    - Ještě s nevlastní sestřičkou Májenkou a štěněcí kámoškou Grace jsme vzali holky na focení do kalendáře BOC 2014. Fotilo se v ateliéru takže pro naše praštěné holky nic moc. Ale Kalinka to zvládla v celku dobře, nebo tak nechovala se nejhůř. (Ach ty sestrylaugh) Jen nám dávala najevo, že tam prostě sedět s těma otravama nechce. Ale přetrpěla to úspěšně a vuala!


(autor Markéta Čapková)

"Prťata" nám rostou

 Z Atíka se nám stává krásný pes! Roste jako z vody a drobátko se začíná podobat spíše Kali než Badíkovi. Má dlouhé nohy, protáhlý čumák a velmi hustou srst. A zatím správně užívá mládí. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Maizee nám také roste před očima. Je to prostě kopie Kalinky. Zažila si i svůj první snížek a byla z něj nadšená. Doma si užívá s dětmi a venku si řádí po svém. Je to prostě zlatíčko. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Přišli také fotky od naší Apokalypsy. Apinka se má také prímově. Užívá si procházek z plných sil. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

A Nexie už začali padat první zoubky. To jí ale stejně nezabrání v rozcupování například pamlskovníku. Je to prostě rarach! Žádná lumpárna jí není cizí. Ale před cizími je to vysloveně andílek. Nikdo to tedy Míše nevěři, že je to takový rarach. laugh (Také nemá být po kom že? devil)


Výlet s Amaizee a další zprávy

    - Domluvili jsme se s páníčky Maizee, že si spolu vyjdeme na nějakou procházku. Vyrazili jsme tedy do Krupky na Červený zámek. Maizee roste jako z vody. Už to není to malé klubíčko, které se mi vešlo do ruky, stává se z ní moc hezká psí slečna. S Kalinkou ač jsem tomu moc nevěřila se hned poznali a začali spolu řádit. Jinak má Maizee celkem veliké sklony k pasení, což předváděla hlavně při nahánění Kalinky. A zase si neodpustím, že je to prostě celá povahová kopie Kali!! 

    - V pátek jsem se pro změnu viděla s fešákem Atíkem. Přijel k nám do ordinace na očkování. Je to teda pořádný kus psa, co si nenechá jen tak něco líbit. Po Kalince zdědil tvrdohlavost a když si smyslí jen tak něco s ním nehne. sad Ale já pevně věřím, že tohle spolu s Janou překonají. 

    - Další zpráva. Dorazili mi průkazy původu štěňátek, takže během tohoto týdne rozesílám/předávám. 

    - A ještě jedna nakonec. Nexie s Míšou taky poctivě cvičí. Tedy stále má Nexie více času na vymýšlení lumpáren ale něco málo už zvládají a Míša nám poslala video jako důkaz. 

Nexie u oveček

    - Naše modrá kráska Nexie se byla podívat na ovečky. Musím říct, že ji zaujali. Hlavně si to tam pořádně užila a to i jako řidič ovcí. laugh A roste nám do krásy, tedy nejen ona. Její výraz připomíná toho nejvzdělanějšího člověka na zemi a při tom je to pěkný rarach. 

    - Máme i videjko z řízení ovcí. 

  

 

 

Nové fotky

          
Nexie                                                                            Maizee 
Atík                                                   Apokalypsa

 

Amaizee má nové páníčky

    - Neutekl ani týden a pro Maizee si přijela její nová rodina. Sportovního parťáka ji tam bude dělat Ondřej Dvořák. Bydlí v Krupce takže od nás je to, co by kamenem dohodil. Plánují sportovní kariéru tak jim budeme držet palce ať se jim zadaří, protože Maizee se za ten týden u nás projevila jako celá Kali. Stejně praštěná, stějně do všeho nadšená prostě povahová kopie Kalinky. 
    - Beruško, měj se už jen hezky a budeme ti s tvojí novou rodinou držet palce!

 

 

Amaizee se nám vrátila...

    - Dnes se nám bohužel vrátila Maizee kvůli silné alergii páníčka. Je nám to moc líto. Maizee si ihned prošmejdila její oblíbená místa a po lítání ulehla. 
   - A odpoledne jsme ji vzali ještě s Kalinkou na procházku. Maizee moc hezky poslouchá a skoro celou dobu pásla běhající Kalinku. Je to zlatíčko. 

 

Už i poslední odjel

    - Tak dnes 26.10. - už nám odjelo i poslední štěňátko. Arések nebo nyní už Arnie odjel s částí rodiny za zbytkem do Prahy. Bude dělat všem radost a hlavně společníka jak se patří! Možná se časem vydají i na nějaký ten cvičák. 
    - Arnie měj se moc hezky, užívej si život plnými doušky a dělej jen radost, jakou si dělal doposud nám. Budeš nám tu chybět kloučku! heart

 

Novinky z domovů

    Api - Api dle slov Jakuba je úplně úžasná, zabydlela se na jedničku. Spinkají spolu v posteli a přes den spí u nohou. Nejraději má když jdou na procházku a nese ji v náruči. A když se unaví je úplně klidňoučká.   

 

    Maizee - v novém domově se krásně zabydlela. Krásně baští, na procházkách je její největší zálibou pást svoji paničku. Také velicé ráda krade toaletní papíry a celkově pořádně řádí. Tomu odpovídá i rozkousaný kabel a vykousaný koberec. devil Seznámila se i s úřady a školou. Ve škole si hned všechny získala, a ještě pomohla přeházet celé dokokové pískoviště. A jak to tak vypadá tak ji bude bavit frisbee. Prostě je to celá maminka. 

 

    Nexie - naše malá modřenka dostalá nové jméno - Rarášek. Podle Míši si toto jméno zasloužila úplně vším. devil Ale jinak je to zlatíčko. Strašně ráda poznává nové a nové věci. S Míšou byla v práci, u oveček, na závodech i na "mazlení" s fretkou. A všechno zvládla na jedničku! heart Je to tedy trošku piraňka ale třeba ji to časem přejde. 
 

    Athos - Atík se nám také mění v pěkné šídlo. Není to jen tak nějaké ořezávátko začíná si trošku zjišťovat co může a co ne. Také strávil s Badíkem čas na intenzivce a všem se moc zalíbil. Jinak jeho nechuť k jídlu tedy zatím přetrvává ale dnes už baštil kuřátko tak určitě to bude už jen lepší. 

 
Děkuji za úžasné fotky  AnnaPhoto.cz

Amaizee odjela do nového domova 

    - 19.10. - tak dnes nám odešla i naše princeznička Amaizee crying. Ale bude se mít báječně. S paničkou Jitkou se také projeli kus dál. Až k Domažlicím. Plánují spolu se začít věnovat agilitám (z čehož máme největší radost!) ale také vyzkouší dogdancing a třeba i ještě něco jiného. Myslím že Maizee bude bavit úplně jakákoliv aktivita hlavně když ji bude podnikat spolu s paničkou. 
   - Naše nejmilejší Maizee měj se tam božsky, pořádně si úživej radovánek s novými páníčky a dávej na sebe pozor. Přejeme ti hlavně zdravíčko a do budoucna spoustu úspěchů a to nejen ve sportu. Budeš nám tu chybět modroočko heart

 

Intenzivní trénink agility s Milanem Jiráskem

    - Vydali jsme se po dlouhé pauze konečně na agility. Já protože už nezvládám tolik běhat jsem to Kalince poněkud ztěžovala ale sehrály jsme se a Milan na mne bral ohledy. Pořádně jsme si s Kalinkou potrénovaly outy, a stahovačky.
    - a na výletě nám dělali společnost i naši prckové - Amaizee a Arések. Oba dva si to tam hned po příchodu jak se patří prošmejdili a každý se s nimi řádně pomuchloval. Při každé přestavbě se proběhli po parkuru a objevovali překážky ale pouze pohledem. Aréskovi se to ale tak líbilo, jak běhají pejskové, že se párkrát vydal jim zasáhnout do běhu, byl však odchycen a pochopil, že je lepší zůstat zachumlaný u paničky v dece. 
    - štěníci se řádně vyběhali a pak celý zbytek dne prospali. 

 

Apokalypsa odjela

    - Dnes 18.10. nám odjela i Apokalypsa. S páníčkem Jakubem jsme se sešli u Jany (majitelky Badíka a Athose) doma. Atík si pohrál se sestřičkou a pořádně se unavili. Apinka bude bydlet s Jakubem půl roku v Opavě a půl roku v Rakousku. Plánují hlavně různé výletování a chystají se i na dogfrisbee. A uvidíme do čeho se ještě časem pustí. 
    - Apinko přejeme ti hodně zdraví a spoustu šťastných chvil ve společnosti tvých nejbližších. Měj se moc hezky! Budeš nám tu chybět Apinko
heart

 

Nexie a Atík

    Dostali se k nám fotky našich dvou modrásků, jak si užívají život s novou rodinou. A rozhodně se jim špatně nedaří. Přijala je nejen psí smečka ale i lidská. Určitě se mají super! heart

 

Další loučení

    - Tak dnes - 13.10.2013 - se s námi rozloučila i naše jediná modrobílá holčička - Ailin z Keblických strání nebo-li novým jménem Nexie heart. Bude bydlet ale kousek od nás takže častým kontrolám a společnému venčení se nevyhne laugh. Společnost jí bude dělat bláznivá smečka, čítající jednu borderku Angi a křížence Sheilu. S paničkou Míšou plánují výstavní kariéru a tak doufáme, že jim to společně vyjde. Určitě se ale budou věnovat agilitám, coursingu a uvidíme k čemu je čas ještě donese. 
    - Tak Nexie měj se moc hezky, pořádně si užívej "dětství" a hlavně nezlob tolik paničku wink. A také ti přejeme mnoho úspěchů a hlavně to zdravíčko. Budeš nám tu chybět Nexie! heart

 

 

Zprávy od Atíka

    - Atík se nám pomalu zabydluje. S tátou Badíkem si docela padli do oka. Atík ho následuje jak jeho náhradní ocásek, ale Badík zatím jeho zájem neopětuje a raději odchází. Oni se ale časem určitě srovnají, až zjistí jaká je s tím druhým psina. 

 

Athos odjel do nového domova

10.10.2013 - Tak dneškem to započalo. Nějak hrozně rychle to uteklo a nyní se počet štěňátek změnšil na 4. 
    - Atík odjel do Prahy. Bude bydlet spolu s tatínkem Budym a jeho páníčky. S páníčkem Michalem plánují sportovní kariéru. Zatím mají v plánu nejvíce DogFrisbee. Určitě zkusí i něco z poslušnosti a třeba se i někdy podívají na Agility. S paničkou Janou bude navštěvovat pár výstav. Ale to vše se ukáže až časem, co bude kluky bavit, pokud bude ale Atík po tatínkovi, tak u jednoho rozhodně nezůstanou!
    - Tímto přejeme všem ať si život spolu jen užívají, ať se jim daří ve všem do čeho se pustí, ale hlavně ať jim zdravíčko slouží! Měj se moc hezky Atíku heart a určitě se někdy ukažte! Budeš nám tu chybět Atíku! heart

 

6.-7.týden - foto ZDE, ZDE

    - Čas se štěníky se nám rychlostí blesku krátí...Na konci příštího týdne by měli odejít už 2 štěňátka k majitelům, kteří se na ně už hrozně moc těší. Štěňátka už pěkně řádí. Běhají, trhají, koušou no prostě štěňátka. laugh
    - Ve čtvrtek 3.10.2013 - jsme všechny prcky naložili a jeli k MVDr. Beránkovi na vyšetření očí. A tímto oficiálně víme, že všechny štěňátka jsou CEA,PRA - bez nálezu (v 7.týdnech)! Máme z toho radost. smiley Také byla štěňátka očipována a prvně naočkována. Čipování proběhlo víceméně dobře. Jen někteří ho proplakali. Nejvíce však Apokalypsa. A nejstatečnější byla Amaizee, ta ani nenaznačila že by ji něco bolelo. heart

  

5.týden - foto ZDE

    - Štěňátka už oslavila 5.týden života. Utíká to hrozně rychle a za nedlouho se začnou rozutíkávat do nových domovů. Bereme štěňátka také trochu častěji ven aby také poznávali nové zvuky, věci a situace. Venku už se chovají jako správní mazáci. Nic je jen tak nerozhodí. Nedělají si nic z rychle jedoucích aut, starých uřvaných traktorů, kamionů, lidí, dětí, kol a vůbec tak nějak jim nic moc nevadí. Vždy když je něco překvapí nejprve se diví co to je a pak utíkají to prozkoumávat detailněji. Velmi rádi mě všichni venku následují. Stačí popoběhnout pár metrů a než se otočím jsou za mnou a občasní opozdilci jsou na cestě. laugh  
    - příští týden mají prcci naplánovanou větší "akci" - návštěvu pana doktora Beránka na vyšetření očí. Tak uvidíme jak dopadnou. 

 

Poprvé venku - 16.9. video - ZDE, foto 1.měsíc - ZDE

    - Dnes jsme štěníky vzali poprvé ven. No a jejich reakce... 
Athos - Byl zprvu vyveden z míry. Nejprve nevěděl kam dřív jít a tak občas trošku zabloudil. Po chvilce se srovnal ale i tak byl opatrnější. I přesto ale po chvilce spokojeně usnul. 
Apokalypsa - Venku byla naprosto v pohodě. Chovala se úplně stejně jako doma. Nebyla ničím výrazná a také po chvilce blbnutí spokojeně usla.
Amaizee - Byla ze všech asi nejopatrnější. Nechtělo se ji nikam moc chodit ale možná to bylo proto že byla rozespaná když jsme ji tam nesli. Tak uvidíme jak se jí zalíbí venku příště. Ale zase byla jediná kdo se venku i vyčůral! A také pak usla se sourozenci po boku.
Ailin - Také nebyla ničím moc výrazná. Držela se ostatních ale byla ochotna se odpojit a přijít na volání za námi. S ničím neměla problém a tak se skoulila k Atíkovi a usnula kamarádne na nohou.
Arés - Tak Arések se opravdu skvěle projevil. Neměl sebemenší problém s ničím. Stále běhal, hrál si jak divý. A nejúžasnější byl ve vynucování si kontaktu s námi. Třeba nechali jsme prcky na hromadě a odeběhli pár metrů a než jsme se otočili Arések nám byl v patách. Dopoběhl až k nám a musel se pomazlit. 

    - Také jsem jim musela opět ostříhat drápky a mazlit mazlit mazlit. Jinak už mají zuby tak vše okusují. A začíná to už štípat. A třeba Ailin má opravdu pěkný zákus - nacpala si celé moje zápěstí do ruky a držela vzorně jako při obranách.
    - A ještě taková zajímavost. Nejoblíbenější spící místa - Ailin a Athos nejraději spí celý schovaní za stejně zbarvenými polšáři takže jsou vidět jen bílé špičky ocásků. Apokalypsa spí zase nejraději zalezlá pod křeslem aby na ni nikdo nemohl. Arés a Amaizee nejraději v blízkosti lidského těla. heart

    - Fotky bohužel dnes nejsou zato jsou videa z pobytu venku. Až bude čas tak je zpracuji. Fotky budou nejspíše ve středu až jim bude už 1.měsíc! smiley

 

Štěňátka - 3.týdny - fotky ZDE

    - Oproti minulému týdnu už jsou opět větší, pohyblivější a už to s nimi nebude jen to klidné mazlení. Očička už mají všichni dokořán a koukají zvědavě všude kolem sebe. Také už jsou si jistější na nožkách a tak poskakují, popobíhají a hlavně chodí všude. Jsou úžasně zvědaví na všechno kolem nich. Už jsem musela zvýšit i porodní bedu protože ji začali přelézat. laugh 
    - Další novinkou je, že jim začínají růst zoubky. Athosek se do mě jednoho dne zakousnul jako obvykle ale najednou takové malé AU! A hle zoubky jsou na světě! wink 
    - A poslední novinou pro tento týden je, že štěňátka prvně dostala granulky. Jako první se do nich s opravdu velkou chutí pustila Ailinka. Hltala je tak až se zakuckala. blush Jako další se postupně přidával zbytek smečky. Jen Athoska to ještě nějak nelákalo. Je to prostě maminčin mazánek a na její mlíčko nedá dopustit. Ale určitě mu také zachutnají. Všichni se tak naprali, že okamžitě po jídle odpadli s břichy jak nafukovací míče. Jen Athosek toužil ještě po doplnění prázdného bříška mlíčkem. 

   

Štěňátkům jsou 2.týdny - fotky ZDE

    - Štěňátka se nám zvětšují před očima. Ve středu jim byli už 2.týdny to to letí. Tak jsme je zvážili, ostříhali jim drápky a dostali pastu na odčervení, která jak komu chutnala. Nejvíce si pošmákli "nenažraní" kluci laugh Holkám už ta dobrota tolik nechutnala, nejvíce se šklebila Ameizee, která pak její zbytky z pusy rozpatlala všude po dece. 
    - Už všichni koukají a začínají chodit. Nejvíce ťapká chlapák Arés. 
    - Teď jsou prďolky v tom asi nejmilejším věku. Nemají ještě zoubky a jsou celkem klidní a tak se s nimi dá pořádně mazlit. Nejraději mají drbání na břísku. A nejmazlivější je Aresek, ten si klidně dojde za někým rozvalí se na záda a chce podrbat bříško. 

      

2.9. 

    - Tak dnes nám už jedním očkem pokukuje Arés a Ailinka. Je teprve dopoledne tak se třeba ještě někdo dnes přidá. Ale prvenství už máme smiley

1.9.

    - Dnes jsem štěňata opět vyfotila a konečně mají všechna štěňátka svá JMÉNA! wink Začínají se pomalu stavět na nožky. Nejvíce se snaží Arés a Apokalypsa. Arés také překonal svou váhou 1kg. Je to pořádný chlapák laugh A každým dnem čekáme až otevřou očka. Tak uvidíme, kdo bude vidět svět jako první.  

 (Athoskova pacinka)

29.8.

    - Prďolata mají nové video. Je na něm hezky vidět ta dravost a soutěživost, kterou vyvíjí když k nim přijde Kalylaugh

 

27.8.

    - Včera jsem musela štěňátkům ostříhat drápky, protože Kaly už byla od nich docela poškrábaná. Také proběhlo zase větší focení. Fotky jsou k vidění už u miminek na stránce a nebo všechny TADY. Stále největší raubíř je Apokalypsa. Ale ostatní ji už dohánějí. Nejvíce však černý pejsek, který jak zjišťujeme nejspíše černý nebude, vypadá to, že bude mít barvu seal. 
    - Ty prckové jsou lepší jak televize. Můžu se na ně dívat třeba celý den a nenudí mě. laugh Nejhezčí pohled je na ně ale v tu chvíli kdy spí a Kalynka je přijde nakrmit. To najednou všechny ty klidné kuličky ožijí a jedna přes druhou se tlačí a závodí, kdo tam bude první! heart Je to jak pozorovat malé velmi hbité žížalky laugh
    - Fotky jak se fotila společná fotka jsou níže, a jsou na nich vidět také ti, co to nejvíce bojkotovali! laugh

   

25.8. 

    - Tak miminka nám krásně papají a Kalynka se stále moc hezky stará. Hmotnosti si krásně prostřídali takže momentálně vede černobílý pejsek. A kromě deního vážení miminek se zatím nic neděje. Zítra proběhne další focení a natáčení jak nám miminka během toho necelého týdne vyrostla. 

22.8. 

   - Štěňátka krásně baští, mrskají sebou jak o závod. A Kalynka je má stále na očích. Vždycky radostně vyběhne ven. Pohraje si, prolítá se a když se vracíme už na mě čeká u dvěří. Nejdříve obejde všechny jestli náhodou jí někdo nevzal miminko a pak rychle skočí k nim. heart
   - ze včerejšího dne mají také krátké video. 

 


No všechna štěňátka jsou jak z divokých vajec. Na to, že jim není ani jeden den jsou nějak příliš aktivní. Kalynka se o ně moc hezky stará a neustále je kontroluje. Je to vzorná mamina. Všichni mi dělají radost. Apokalypsa tedy o sobě dává dost hlasitě vědět a myslí si, že všichni tu jsou jen pro ni. 

Máme štěňátka!! heart

    - Tak celkový počet po probdělé noci je 5. Narodili se 3 holčičky a 3 kluci. (bohužel 1 pejsek byl mrtvý) Z toho 1 holčička a 1 kluk jsou modrobílý a zbytek je černobílý. Odpoledne přidám fotky a jejich váhy. Nyní jsme s Kalynkou obě vyčerpané tak jdeme odpočívat.

21.8. - 1:44 - Tak zatím máme modrého klučíka heart a černou holčičku! heart Uvidíme co bude dál... smiley

20.8. - dopoledne - tak zatím se nic neděje ani nechystá, uvidíme asi večer nebo v noci. 
                - večer - tak ráno bude nadílka!

19.8. - večer - teplota klesla tak zítra!

18.8. - stále nic. teplota - 37,6°C

17.8. - vše v normálu ještě se nic nechystá smiley Teplota - 37,5°C. V Kalynce už ta četa pěkně řádí cheeky

Už se nám to blíží!! 

                16.8.
    - Dnes je to konkrétně 57.den březosti. Z Kaly se stal parní válec, ale i přesto neztrácí chuť lítat za balonky, klacky a vůbec za vším co létá. (i když v poslední době už skoro nic nelétá) Více pije, je udýchanější a popravdě se jí nedivím. Už se zvětšuje vulvička, padá bříško a máme mlíčko. Narození čekáme nejdříve v neděli, ale kdo ví, co si na nás ta naše potvůrka přichystá.

    - pro jistotu jsme dnes začali měřit teplotu. Zatím je vše v normálu, takže jen pro představu 37,5°C. Teď se budu snažit hlásit každý den teplotu, protože nic jiného než čekat a měřit dělat nemůžeme. Vlastně ANO! Tipovat, co že nám to nadělí wink

    - Také něco o Badíčkovi. Ten jako správný otec je jako na trní. Ale i tak se vždy dokáže na závodech soustředit. Třeba naposledy se mu velice dařilo na agility závodech v Lounech, kde si vyběhal například krásné 2.místo. 

 

 

Sono

    - Tak přidávám jednu fotečku ze sona. Je tam vidět jedno malinkaté klubíčko. smiley Jinak Kalynku stále neopouští hravá nálada, takže ji musím trochu krotit. Ale taky ji musím pochválit, že je na sebe opatrnější. 
    - No a Budík ten se již pečlivě připravuje na roli otce. Vyzkoušel si to na agility soustředění s P.Koškem a I.Kochovou. 

  

 

!Kaly čeká štěňátka!

    - Tak jsem byla s Kaly na sonu. A březost je potvrzena! Hurá! Viděla jsem nejméně 4 prcky. Tak pokud vše proběhne tak jak má, tak na nadílků se můžeme těšit okolo 21.8.

 

Čekání, čekání ...

    - Tak datum sona je již známo. Podíváme se na to 12. července. Takže tu dobu se snažíme si co nejvíce užít. A to je vidět na Kalynky výrazech laugh Ale zatím to vypadá, že si pro nás Kalynka něco chystá. Chová se jinak, je mazlivější až někdy dost vlezlá. laugh Samozřejmě nechceme nic zakřiknout ale i tak snižujeme zátěž a omezujeme její blbinky. 

 

 

Badík má další zkoušku!

    - Dnes se Badík s paničkou Janou zůčatnil zkoušky OB-Z. A podařilo se mu ji splnit!
    - U Kaly se zatím stále nic nemění. Je ještě brzo. Řádí, lítá za míčkem prostě je vše při starém. A jestli se krytí povedlo se podíváme až 12.července.

!Máme nakryto!

    - Ve středu jsme s Kalynkou vyrazily za Badíkem. S Badíkem se seznámili ale stejně měla Kaly nějaké namítání proti ale nakonec se povedlo. 
    - Zůstaly jsme teda u Jany s Badíkem doma. A ve čtvrtek jsme ještě překryli. To už Kaly tolik nenamítala. Zůstali spojení asi 35min. Tak snad se povedlo... 

 

      <- asi si myslela že je u zubaře :D

Den D

    - Tak dnes jsem šla s Kalynkou na další progesteron. A nemohla jsem uvěřit. Progesteron byl na 12,7! Takže vyrážíme za Badíkem. 

Progesteron

    - Byla jsem s Kaly na testech progesteronu. V sobotu to nemělo ani cenu, bylo to jen pro mě orientačně abych se měla od čeho odrazit. A druhý test podstoupila v pondělí. Výsledek byl ještě stále nízký. (progesteron - 3,8) Takže to vypadá na krytí od středy později. Ve středu jdu s Kaly ještě na progesteron a tam se uvidí jestli už je ta správná doba na návštěvu Badíka. 
   - No a Badík jako správný ženich se chystá na návštěvu velice pečlivě. Nejprve se nechal vyčesat aby byl přitažlivější. A poté si pořídil vlastní bazén. Myslím, že jsme vybrali velice dobrého muže pro Kaly.
 laugh

 

Kaly hára!!

    - Ano je to tak! Kalynka se konečně umoudřila a dnes začala hárat! Tak teď jen počkáme na ten den D, a vyrazíme za ženichem! 

    - A aby nebyli jen novinky o Kaly tak Badík si vylepšil svoji postupovou rychlost na agility na skvělích 5,29 m/s! A nejvyšší rychlost v Jumpingu má 5,74 m/s!  Je to prostě borec! A také má nové video ze závodů. (níže)

 

 

 

Kaly na agility intenzivce

    - Zúčastnila jsem se s Kalynkou agility tréninku s Milanem Jiráskem. Nejprve nám trvalo než jsme se sehrály ale pak nám to běhalo moc hezky. 
    - Kalynka má z toho tréninku také nové videjko! a nové fotečky!

 

 
 

- všechny fotky ZDE

Čekáme a čekáme

    - U Kaly se stále nic nového neděje. Asi si chce prodloužit "mládí". 

Za to Budík se stále zlepšuje! Byl na agilitní intenzivce a běhal opravdu moc hezky. Chodí plavat (chce být v kondici) 

videa a fotky našeho krasavce

    

 

    

Stále nic...

    - Netrpělivě čekám až se Kaly rozhodne začít hárat. Zatím ještě stále nic, no jo dává si na čas holka. Momentálně Kaly nasrsťuje (asi se chce Budíkovi líbit), a k Viktorce (dceři) se chová jako matka k dítěti. Takže hárání se asi odkládá... Nezbývá nám nic než čekat.

 

aktualizace

    - doplněna sekce rodokmen a jiné dokumenty, a dokončeny všechny ostatní sekce s plánovaným vrhem. wink

 laugh No jo hodí se k sobě laugh

Procházka s Budíkem

    - Vyrazili jsme na procházku s Budíkem a naší polosestřičkou Májenkou. Procházka byla moc fajn a pejsci si ji velmi užili. Kalynce se Budík líbil tak snad se jí bude líbit i v březnu.

    

 

Vybrán krycí pes pro vrh A

    - Dnes jsme konečně odeslali krycí list, a tím pádem můžeme zveřejnit našeho budoucího tatínka pro štěňátka. Je jím Buddy od Dupíků! Více v sekci štěňátka - plánovaný vrh